Please go to admin panel > Menus > select the menu and add items to it.

Pregatirea masinii pentru iarna

Anul acesta iarna ne-a oferit o surpriza pe cat de mare pe atat de neasteptata, aducand inca de la finele lui octombrie dansul fulgilor de nea, pe fondul unui vant patrunzator, lucru care ma indreptateste sa vorbesc despre pregatirea masinii pentru iarna.

Ca o compensare a vremii friguroase, a drumurilor poleite cu gheata si a gerului naprasnic, in aceasta perioada cei mai multi dintre noi calatorim date fiind sarbatorile de iarna, poate cele mai frumoase momente de peste an. Dar masina dumneavoastra este pregatita pentru a face fata acestor drumuri, pe care sigur autoritatile nu o sa se grabeasca sa le curete? Dar, nu stiu de ce spun autoritati, cand de fapt sunt o mana de smenari care controleaza cu succes prin obtinerea unor contracte „dolofane” cu autoritatile intrega piata de deszapezire a drumurilor din Romania, si care an de an au fost surprinsi de iarna in decembrie sau ianuarie.masina iarna 2

In primul rand, primele lucruri asupra carora trebuie sa ne oprim sunt anvelopele. Stiu ca sunt foarte multi dintre dumneavoastra care mizeaza pe acelea all season, dar va rog nu picati in capcana acestei denumiri pompoase deoarece va ve-ti lovi de ineficienta acestora in situatii de viscol. Personal le prefer pe cele Winter la mana a doua, care sunt mult mai eficiente in dauna primelor. Nu mai vorbesc de brandul de provenienta care are pana la urma un rol destul de important, si care trebuie sa fie unul dintre producatorii consacrati din aceasta industrie.

Apoi ai grija sa fie completate niveluirile de ulei, antigel si stropgel pentru parbrize si nu te zgarci cand trebuie sa le achizitionezi, cu cat sunt mai ieftine cu atat sunt mai proaste calitativ si risti sa ai alte probleme mai grave ulterior.

In fiecare portbagaj trebuie sa existe o lopata si un saculet de nisip amestecat cu sare care va pot ajuta la debarasarea zapezii de pe masina sau din jurul masinii facand posibila inaintarea.

masina iarna 3Si in ultimul rand, dar deloc nu ultima ca importanta este trusa de supravietuire care trebuie sa contina: o patura, cateva sticle cu apa, alimente, batoane energizante, in cazul in care iei vre-un tratament sa ai asupra ta cat sa iti ajunga pentru o saptamana.

Tags:
,
Share this post on:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *